Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in /customers/4/8/9/stockholmskonsulterna.se/httpd.www/sites/all/modules/views/includes/view.inc on line 2553 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in /customers/4/8/9/stockholmskonsulterna.se/httpd.www/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 753 Nyheter | stockholmskonsulterna.se

Ur nyhetsflödet

 • Trafikverkets leverantörsdag

  2019-04-11 13:56 John Adolfsson

  Idag den 11 april träffade vi järnvägsbranschen på Trafikverkets leverantörsdag. Lena Erixon, som är Generaldirektör inledde dagen. På plats var också också Trafikverkets verksamhetsområdeschefer, projektchefer, projektledare och specialister inom upphandling,

  Stockholmskonsulterna är på plats för att höra och lära oss mer om kommande större affärsmöjligheter under åren 2019-2022, och om de många väg- och järnvägsuppdrag som pågår över hela landet, och andra projekt i Danmark, Norge och Finland presenterades.

  LÄS MER
 • Medlemsmöte med NRSA

  2019-04-11 13:52 John Adolfsson

  Idag den 10 april är vår affärsområdeschef för Fordon och Underhåll, Anders Lööv och några av våra kollegor på besök hos NRSA för medlemsmöte i Malmö.

  NRSA står för Nordisk Referensgrupp för Spårburna Arbetsmaskiner, där föreningens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att verka för effektiviserad utveckling, tillverkning, användning och underhåll av spårburna arbetsmaskiner. För mer information se http://www.nrsa.se.

  LÄS MER
 • Vi söker dig som vill arbeta med signalsystem och ERTMS!

  2019-02-15 14:52 John Adolfsson

  Vill du ta nästa steg i karriären, få förutsättningar och frihet att kunna utvecklas eller bara få möjlighet att få jobba med signalsystem i stort?

  Då är du välkommen att höra av dig till Sveriges ledande konsultbolag inom spårburen trafik med specialistkompetens inom signalsystem och ERTMS!

  Skicka ett mejl till jobb@stockholmskonsulterna.se

  LÄS MER
 • Stockholmskonsulterna leder utredningen om tunnelbanans framtida trafikstyrningssystem

  2019-02-13 14:22 John Adolfsson

  Stockholmskonsulterna har av Trafikförvaltningen tilldelats uppdraget att leda utredningen om framtiden trafikstyrningssystem för tunnelbanan i Stockholm. Arbetet går ut på att inom ramen för utredningar kring framtida system beskriva olika strategiska inriktningar och hur dessa ska kunna realiseras i form av planer, kravspecifikationer och upphandlingsunderlag.

  Arbetet skall leda fram till en rekommenderad strategisk inriktning med tillhörande underlag för inriktningsbeslut för att kunna fatta beslut om kommande steg i Trafikförvaltningens investeringsprocess.

  LÄS MER
 • Stockholmskonsulterna och ERTMS Solutions avslutar partnerskapsavtal

  2019-02-13 14:21 John Adolfsson

  ERTMS Solutions och Stockholmskonsulterna avslutar en mångårigt samarbete och partnerskapsavtal, vilket innebär att Stockholmskonsulterna ej längre har agenturen för de produkter som ingår ERTMS Solutions produktportfölj för den Skandinaviska marknaden och de Baltiska länderna.

  LÄS MER
 • Stockholmskonsulterna utrustar Trafikverkets Rc1-lok med ERTMS

  2018-12-21 15:51 John Adolfsson

  Stockholmskonsulterna har tilldelats uppdraget att utrusta Trafikverkets järnvägsfordon av typen Rc1 med det nya europeiska signalsystemet ERTMS. Det ATC-system som idag finns på fordonen ersätts nu med ett modernt standardiserat ERTMS-system.

  Kontraktet innebär att Stockholmskonsulterna åtar sig ett helhetsansvar för anpassning, installation och driftsättning av ERTMS-systemet i fordonen samt tillhörande säkerhetsbevisning med slutgiltigt godkännande från Transportstyrelsen. Leverans av fordon godkända för kommersiell trafik förväntas ske 2019-2021.

  LÄS MER
 • Powitanie! Anders Magnusson!

  2018-11-21 15:28 John Adolfsson

  Anders har varit med ett tag i branschen och deltog redan 2003 i utvecklingen och utrullningen av ERTMS i Sverige. Under åren har hans uppdrag och insatser handlat om verifiering av signalsystem och utredningsarbete den svenska delen av Korridor B, som går mellan Stockholm och Malmö, via Hallsberg och Norrköping. Han sågs nu senast i uppdrag med koordinering av verifierings- och valideringsaktivteter hos Trafikverket. Förutom ERTMS har Anders också god kännedom om Svensk ATC och konventionell signalering.

  Välkommen Anders!

  LÄS MER
 • Ciao Anders!

  2018-11-21 15:27 John Adolfsson

  Anders Lööv är en av dem som var med länge i järnvägsbranschen, och från början av ERTMS-utrullningen i Sverige. Han har under åren haft ett speciellt ansvar för support, förvaltning och underhåll av de många delarna av signalsystemet. Vi tycker att Anders stora internationella erfarenhet både genom projektledning, support och en stor del affärsutveckling - är särskilt spännande!
  Kort och gott, Anders bidrar starkt till verksamheten och signalsystemets livscykel

  Välkommen!

  LÄS MER
 • Frukostmöte med Järnvägsklustret

  2018-11-14 12:03 John Adolfsson

  går morse bjöd vi in till ett frukostmöte hos Stockholmskonsulterna AB som Järnvägsklustret i Västerås Ekonomisk förening arrangerade och deras medlemmar fick möjlighet att delta. Rubriken på presentationen var "Från ERTMS till kollektivtrafiken", och John Adolfsson berättade om den resa vi gjort under under vår snart 10-åriga historia. Tack ni som var där och på återseende!

  https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6468407515469139968

  LÄS MER
 • Järnvägsdagen - Ledning av komplexitet för effektiv trafikstyrning

  2018-11-14 12:01 John Adolfsson

  I går på Järnvägsdagen 2018 fick vi möjlighet att presentera vårt pågående projekt "Ledning av komplexitet för effektiv trafikstyrning", vilket är ett projekt initierat av Stockholmskonsulterna AB i samarbete med Trafikförvaltningen och KTH

  Projektet behövs för att ge effektivare, mer ändamålsenliga och framtidssäkrade trafikstyrningssystem till en kalkylerbar kostnad över systemets hela livslängd.

  LÄS MER
 • Stockholmskonsulterna AB, and its colleagues, will participate at Innotrans 2018 (18/09-21/09 – Berlin – Messe Süd)

  2018-09-12 16:24 John Adolfsson

  Meet our team and discover how:
  - we offer innovative specialist consultants and bespoke solutions ranging from strategic decisions to effective implementation and appointment of project teams.
  - our innovative and proven processes can assist, support and guide the rail industry throughout the complex ERTMS journey.
  - we act effectively as system integrators, and ensure that the introduction of the new signalling system runs as smoothly as possible.

  LÄS MER
 • Planering och koordinering av testbana för ERTMS

  2018-06-19 11:06 John Adolfsson

  Stockholmskonsulterna AB har tillsammans med Convitro i Luleå av Trafikverket tilldelats uppdraget att planera, koordinera och utföra tester på den testbana som byggts för det nya signalsystemet ERTMS. Testbanan är placerad på sträckan Katrineholm - Åby och alla testaktiviteter måste utföras utan att påverka den ordinarie tågtrafiken.

  LÄS MER
 • Först sommarlov! Därpå Magnus Grandin!

  2018-06-14 15:44 John Adolfsson

  Våra vägar korsades första gången i början på 2010-talet!

  På den tiden jobbade Magnus hos Ansaldo STS som projektledare för ett ERTMS-projekt i totalentreprenad. Det handlade om ledning av projektet från offert till driftsatt anläggning. Projektet bedrevs i nära samarbete med Trafikverket som beställare. Förutom anläggningen, ingick även utveckling av ställverk M11 och ett generiskt ERTMS system för utrullning i Sverige.

  Projektet handlade förstås om att införa ERTMS L2 för Haparandabanan!

  LÄS MER
 • An exciting future for the entire railway industry

  2018-05-29 10:32 John Adolfsson

  We see an exciting future with modernisation and high-tech challenges for the entire railway industry. At Stockholmskonsulterna, we gather the best co-workers in the industry to advance the development of railway- and signalling systems.

  We can help you create the railway of the future!


  LÄS MER
 • Vi har flyttat in i nya lokaler

  2018-05-24 15:01 John Adolfsson

  Efter hela sex år i gamla lokalerna i Vasastan i Stockholm gick under april månad flyttlasset till nya, större och trevligare lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Vårt gamla kontor räckte helt enkelt inte längre till för den verksamhet som vi idag bedriver med konsultuppdrag, interna projekt, seminarier och andra aktiviteter.

  Nu har vi att växa i!

  LÄS MER
 • Vi har uppdaterat vår policy

  2018-05-24 13:45 Mats Boman

  Den 25 maj 2018, träder den nya EU-förordningen GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft och den ersätter den svenska personuppgiftslagen. Mycket kommer att vara sig likt, men kraven på hur vi som företag informerar dig om hur vi behandlar dina personuppgifter och rättigheter knutna därtill, skärps. Stockholmskonsulterna är personuppgiftsansvariga och har med anledning av detta därför förtydligat vår integritetspolicy.

  LÄS MER
 • Nytt projekt - Ledning av komplexitet för effektiv trafikstyrning

  2018-05-18 15:37 John Adolfsson

  Stockholmskonsulterna har initierat och startat ett projekt kring ledning av komplexitet för effektiv trafikstyrning - LEKETS. Vi vill med projektet bidra till framtidens trafikstyrningssystem hos SL och övriga förvaltare av signalsystem. Vår ambition är att ge både beställare och leverantörer rätt förutsättningar för genomförandet av signalprojekt. En utmaning är att hitta en modell för hur vi leder upphandling, genomförande och förvaltning av ett komplext trafikstyrningssystem.

  LÄS MER
 • Nu är Helena hos oss - Willkommen!

  2018-05-11 10:47 John Adolfsson

  Hela 19 års erfarenhet av järnvägsbranschen har det blivit för Helena och därmed med mycket goda kunskaper om signalsystem, fordon och infrastruktur.

  Sin djupa förståelse för järnvägssystemet har hon fått genom sina tidigare uppdrag hos leverantörer av järnvägsfordon men också från leverantörer av signalsystem. Redan 2011 var hon engagerad i utvecklingen och utrullningen av signalsystem och ERTMS.

  LÄS MER
 • Nu är Mats med på tåget - Bienvenue!

  2018-03-22 12:33 John Adolfsson

  'Han kan sin sak' - är ett av många positiva omdömen om Mats. Han började karriären inom signalsystem för järnväg redan 1995 och har sedan dess arbetat i många olika roller. Nu senast en längre period som systemingenjör kring signalställverk för Nordamerika.

  Under 2000 talet i projekt för ett nytt radiobaserat signalsystem samt med pilotinstallationer av ERTMS-marksystem, level 2. På senare år så har det handlat om problemlösning och utvecklingsstöd för anläggningar till Trafikverket baserade på Ställverk 95 för konventionell signalering.

  LÄS MER
 • Vill du vara med och driva utvecklingen av signalsystem?

  2017-12-21 14:44 John Adolfsson

  Våra kollegor och vårt företag är med och driver utvecklingen av svensk järnväg. Vi tror på en samtida och modern svensk järnväg där signalsystemen är en viktig beståndsdel för säkra transporter av människor och gods på utsatt tid.

  Vår nisch inom järnvägen är just signalsystem och vi samlar branschens mest kompetenta personer. Nu söker vi fler kollegor som delar vår vision och vill vara med och driva på utvecklingen av just signalsystem!

  LÄS MER
 • Inbjudan till Seminarium - Hur förbereder man sig för ERTMS i fordon?

  2017-12-19 15:43 John Adolfsson

  På Nordic Rail under hösten 2017 delade vi med oss av erfarenheter från projekt rörande införande av ERTMS i järnvägsfordon och berättade då om vår process och metodik för effektivt införande med vilken vi har visat ger sänkta kostnader och minskar tiden från anpassning till godkännande.

  Den 19 januari klockan 10.00 bjuder vi in till ett uppföljande seminarium på temat - Hur förbereder man sig för ERTMS i fordon?

  LÄS MER
 • Nytt projekt - Behovsanalys för långsiktig fordonsförsörjning

  2017-12-19 15:40 Mats Boman

  Vi har under året vunnit ett kontrakt med Trafikförvaltningen i Stockholm som handlar om att ta fram ett underlag för Trafikförvaltningens framtida beslut kring en långsiktig fordonsförsörjning till Tunnelbanan och Saltsjöbanan, samt Roslagsbanan. Stockholmskonsulterna leder uppdraget tillsammans med en sammansatt grupp med en bred kompetens kring spårfordon och fordonsteknik, ombyggandsprojekt och nyanskaffningar.

  LÄS MER
 • Effektivt införande av ERTMS i fordon

  2017-12-12 16:04 John Adolfsson

   

  LÄS MER
 • Grymt - Vikas är här!

  2017-11-13 12:15 John Adolfsson

  Driven, kompetent och talangfull är några ord som sammanfattar Vikas. Nu jobbar han hos oss och kommer att bli en viktig medspelare kring utvecklingen av järnvägsbranschen och införande av signalsystem i tåg och tunnelbana.

  Vi uppskattar att du är en av oss och ser fram emot att arbeta tillsammans!

  Välkommen Vikas!

  LÄS MER
 • ERTMS behöver inte vara så dyrt - Inbjudan till seminarium

  2017-10-04 12:29 John Adolfsson

  Effektiva lösningar för införande av ERTMS i fordon

  LÄS MER
 • Strålande! Välkommen Sven-Åke!

  2017-08-30 15:37 Mats Boman

  Vi är uppriktigt glada att få hälsa välkommen till Sven-Åke Edlund som med sin erfarenhet och bredd från 27 år i branschen kommer att bidra som rådgivare och järnvägsspecialist inom ramen för våra signalprojekt och kommande förstudier för både mark- och ombordsystem.

  Förutom sin lokförarbehörighet så har Sven-Åke genom åren arbetat som teknisk expert inom ATC, ERTMS och fordon, utredare, utbildare, kvalitetsinspektör, säkerhetschef, teknikchef och som rådgivare inom trafiksäkerhet.

  LÄS MER
 • Idag säger vi varmt välkommen till Bengt!

  2017-08-22 15:35 Mats Boman

  Bengt Alm kommer med sina 21 år i järnvägsbranschen att förstärka vår kompetens inom framförallt fordon och fordonsunderhåll.

  Under sina år har Bengt bland annat arbetat med med riskhantering och riskanalyser enligt CSM-RA vid större förändringar ombyggnationer. Han har varit ansvarig för att leda projekt vid tekniska förbättringar och vid upphandling av godsvagnar, och har stor vana att arbeta med myndighetskrav såsom TSD. Bengt tar även uppdrag som expert inom godsvagnsteknik av ackrediterat certifieringsorgan vid ECM certifiering av fordonsägare.

  LÄS MER
 • Per Börjel utses till affärsområdeschef för ERTMS

  2017-08-21 11:01 Mats Boman

  Stockholmskonsulterna utser Per Börjel till affärsområdeschef för ERTMS. Per har sedan 2012 haft ledande befattningar i projekt som rör införande av ERTMS och signalsystem i Sverige samt har för kunds räkning arbetat med strategiska frågor såsom upphandling, kravställning och godkännanden av system för ERTMS och järnväg.

  I Sverige, Skandinavien och övriga Europa pågår en omfattande utrullning av nya signalsystem i enlighet med ett europeiskt gemensam överenskommen standard som kallas för ERTMS.

  LÄS MER
 • Stockholmskonsulterna ny medlem i SWERIG

  2017-06-22 10:17 John Adolfsson

  Stockholmskonsulterna är sedan i maj medlem i SWERIG (Swedish Rail Industry Group) som är en sammanslutning av företag som verkar för att främja svensk export inom järnväg för produkter och tjänster.

  Vi på Stockholmskonsulterna är mycket glada för att få möjligheten att få vara en del av SWERIG och ser fram emot att bidra med vår unika kunskap och expertis inom signalsystem och spårburen trafik.

  LÄS MER
 • Nytt ramavtal med Trafikverket

  2017-06-21 15:55 John Adolfsson

  Stockholmskonsulterna har tecknat ett upp till 4-årigt nytt ramavtal med Trafikverket.

  Stockholmskonsulterna vann möjligheten att erbjuda konsulttjänster och tjänsteprodukter i hela 19 kategorier vilket visar vår unika och breda kompetens inom trafikstyrningssystem för järnväg.

  Stockholmskonsulterna har sedan starten 2010 haft ramavtal med Trafikverket och har levererat tekniska specialister inom många områden. I och med detta nya ramavtal kan vi utöka vårt erbjudande till Trafikverket inom spårburen trafik, signalsystem och ERTMS.

  LÄS MER
 • Nu är Rolf här, äntligen!

  2017-05-08 11:29 Magnus Lille

  Idag har vi nöjet att välkomna Rolf Nilsson till oss på Stockholmskonsulterna. Rolf är en mycket erfaren signalingenjör och har lång erfarenhet av ERTMS, såsom ERTMS L2 och drift- och ibruktagning av signalsystem, bland annat på Haparandabanan.

  Han är är ett mycket starkt bidrag till vårt övriga team av specialister inom signalsystem för spårbunden trafik.

  Rolfs första uppdrag hos oss blir som teknisk specialist inom signalsystem i projekt för tvärbanans utbyggnad och upprustning.

  LÄS MER
 • Hur bygger vi världens bästa signalsystem?

  2017-04-10 11:31 John Adolfsson

  Kring just den frågeställningen anordnades årets konferens på firman där vi gemensamt utanför den ordinarie verksamheten och under ett antal dagar fick möjlighet att dela erfarenheter, utbilda och fördjupa oss.

  Vi har alla olika perspektiv beroende på våra olika roller, uppdrag och bakgrunder samt var i signalsystemets livscykel vi verkar. Inledningsvis var vi alla tämligen överens om att vi behöver identifiera lösningar på de problem och utmaningar vi ser i våra respektive projekt kring införande av nya signalsystem vad gäller upphandling, genomförande och avslut.

  LÄS MER
 • Följ med på tåget!!

  2017-04-03 16:28 John Adolfsson

  Vi på Stockholmskonsulterna tror på en modern svensk järnväg som lägger grunden för snabb, säker, högkapacitiv och miljöeffektiv transport av människor och gods, både på långa avstånd och inom våra städer. Signalsystemen är en viktig beståndsdel och det är inom detta område vi verkar. Vi samlar kompetenta människor i olika roller som brinner för signalsystem i alla dess former och som ser dess centrala plats inom svensk infrastrukturs framtid.

  LÄS MER
 • Magnus Platemar, teknisk projektledare

  2016-12-13 10:46 Magnus Lille

  Vi har den stora glädjen att välkomna Magnus Platemar till oss på Stockholmskonsulterna. Magnus har lång erfarenhet av att arbeta med signalsystem för spårburen trafik, bland annat genom arbete med flera ERTMS-projekt, både i Sverige och utomlands. Magnus första uppdrag hos oss blir som projektkoordinator på Trafikförvaltningen/SL där han ska arbeta med uppgraderingen av Röda Linjen.

  LÄS MER
 • Stockholmskonsulterna förstärker sin ledningsstruktur

  2016-08-22 15:01 Magnus Lille

  Stockholmskonsulterna förstärker sin ledningsstruktur. Mats Boman tillträder som ny VD medan den tidigare VD:n John Adolfsson kommer att arbeta med långsiktig strategisk utveckling.

  Mats Boman har en tidigare bakgrund från ledande positioner inom produkt- och tjänsteförsäljning på Prover Technology, och senast som egenföretagare inom järnväg.

  LÄS MER
 • Häng med på vår resa!

  2016-07-07 18:48 Stefan Eklof

  Vi på Stockholmskonsulterna tror på en modern svensk järnväg som lägger grunden för snabb, säker, högkapacitiv och miljöeffektiv transport av människor och gods, både på långa avstånd och inom våra städer. Signalsystemen är en viktig beståndsdel och det är i detta område vi verkar.

  LÄS MER
 • Simon Betts, teknisk projektledare

  2016-06-01 18:28 Simon Betts

  Vi på Stockholmskonsulterna har glädjen att välkomna ännu en ny medarbetare, nämligen Simon Betts. Simon har mångårig erfarenhet inom IT- och signalområdet, han har en bakgrund som bland annat affärsområdesansvarig på Trafikförvaltningen och projektledare/projektingenjör på Bombardier. Hans första uppdrag hos oss blir ett strategiskt projekt gällande ERTMS-införande. Varmt välkommen till oss Simon!

  LÄS MER
 • Stefan Ankarstav, fordonsspecialist

  2016-05-15 13:57 Stefan Ankarstav

  Vi har glädjen att välkomna fordonsspecialisten Stefan Ankarstav till oss på Stockholmskonsulterna. Stefan har gedigen erfarenhet av järnvägsfordon och har arbetat som fordonsingenjör och fordonsansvarig på bland annat Alstom, SL och SJ. Hans första uppdrag hos oss blir att gå in som teknikchef på ett stort infrastrukturföretag. Varmt välkommen Stefan!

  LÄS MER
 • Uppdrag på Trafikverket inom ERTMS-godkännandeprocessen

  2016-02-10 09:43 Kerstin Ivarsson

  Kerstin Ivarsson från Stockholmskonsulterna har påbörjat ett nytt uppdrag inom Trafikverkets ERTMS-projekt, där hon kommer att arbeta med vidareutveckling av godkännandeprocessen för markanläggningar. Syftet är att ge optimalt stöd till utrullningsprojekten när det europeiska signalsystemet ERTMS ska införas på bred front i Sverige, och att skapa en process som är effektiv för stora projekt såväl som vid mindre ändringar.

  LÄS MER
 • Nytt uppdrag på Trafikverkets ERTMS-projekt

  2016-01-19 15:01 Per Borjel

  Efter en offentlig upphandling har Per Börjel har fått förnyat uppdrag som projektledare för utvecklingsprojekt inom Trafikverkets ERTMS-projekt. Uppdraget innebär projektledning rörande utveckling av ställverk M95 för konventionell signalering och ERTMS Level 1. Per har tidigare haft motsvarande uppdrag under två år, vilket gick ut vid årsskiftet, och han har haft olika uppdrag inom ERTMS-projektet på Trafikverket sedan hösten 2012. Vi är glada att fortsatt kunna erbjuda Trafikverket en resurs som uppfyller deras högt ställda krav på både kompetens och personliga egenskaper.

  LÄS MER
 • Leverantörsdag på Jernbaneverket

  2016-01-14 09:18 Stefan Eklof

  Stockholmskonsulterna deltog förra veckan på norska Jernbaneverkets leverantörsdag kring ERTMS-system. Avsikten från Jernbaneverkets sida var att ge möjlighet för potentiella leverantörer och underleverantörer att få mer information om ERTMS-projektet och hitta nya potentiella samarbetspartners kring detta. Det var ett välbesökt evenemang där ett antal föredragshållare gav en bra genomlysning av hur man tänker kring ERTMS-utrullningen i Norge. Från Stockholmskonsulternas sida konstaterar vi att utvecklingen i Norge är intressant och vi ser stora möjligheter att hjälpa till där.

  LÄS MER
 • Grundkurs i ERTMS

  2015-12-18 10:57 Per Borjel

  Per Börjel från Stockholmskonsulterna har nyligen hållit en grundutbildning inom ERTMS för nyckelpersoner hos en av våra kunder. Eleverna fick en övergripande bild av vad ERTMS innebär, varför man inför det och hur det fungerar. Kursen innehöll även en grundläggande orientering inom säkerhetstänkande och berörda standarder, processer och begrepp. Kontakta oss gärna om ditt företag är intresserat av en liknande utbildning inom ERTMS och signalteknik.

  LÄS MER
 • Vi söker Key Account Manager

  2015-12-01 14:08 Stefan Eklof

  Stockholmskonsulterna expanderar och vi behöver förstärka vårt lag med en Key Account Manager som kommer att vara en nyckelperson i sälj- och marknadsföringsprocessen. Du kommer att arbeta med försäljning och utveckling av affärer med nya kunder och samtidigt utveckla relationerna med våra existerande kunder.

  LÄS MER
 • Vi söker järnvägskonsulter inom signalsystem

  2015-12-01 11:35 Stefan Eklof

  Stockholmskonsulterna expanderar och vi behöver förstärka vårt lag med järnvägskonsulter inom signalsystem. Du kommer att arbeta som konsult och ta plats i ett gäng av specialister inom olika delar av järnvägssignaleringsområdet.

  LÄS MER
 • Nytt uppdrag på Röda Linjen, Trafikförvaltningen

  2015-11-18 13:54 Soheila Bahramian

  Soheila Bahramian från Stockholmskonsulterna har påbörjat ett nytt uppdrag på Trafikförvaltningen där hon numera ingår i projektet för Röda Linjens uppgradering och arbetar med Bombardiers fordon C30. Initialt arbetar Soheila med att arbeta fram en tidplan för implementeringen av C30 i tunnelbanan. Fokus i denna implementation ligger på att integrera ombordsystemet med Ansaldos CBCT-signalsystem.

  LÄS MER
 • Nytt uppdrag på Ansaldo

  2015-10-23 13:26 Mats Boman

  Stockholmskonsulterna har påbörjat ett nytt uppdrag på Ansaldo där vi har tillsatt en senior projektledare. Mats Boman arbetar sedan mitten av september som projektledare för pilotanläggning Fagersta. I projektet kommer Ansaldo att driftsätta sitt första konventionella signalställverk, av typ M11H, i Sverige. Tidplanen för projektet i stort är med planerad driftsättning i december 2017.

  LÄS MER
 • Mats Boman, affärsutvecklare och projektledare

  2015-10-16 15:18 Mats Boman

  Vi har det stora nöjet att välkomna Mats Boman till oss på Stockholmskonsulterna. Mats kommer att arbeta med att utveckla vårt erbjudande åt järnvägsmarknaden. Vid sidan om detta kommer han även att arbeta som konsult i ledande roller inom signal.

  LÄS MER
 • Nytt uppdrag på Saltsjöbanan

  2015-10-08 14:37 Patrik Adebrant

  Stockholmskonsulternas Patrik Adebrant har påbörjat ett uppdrag som systemingenjör i SL:s projekt för uppgradering av Saltsjöbanan. Patrik kommer att vara delaktig i projektet som ska utrusta Saltsjöbanan med ett ATC-system som övervakar trafiken. I samband med ATC-utrustningen skapas ytterligare ett par mötesstationer och man ska även göra en allmän upprustning av banan. När allt är klart kommer turtätheten att kunna öka till 12-minuterstrafik i stället för dagens 20-minuterstrafik. Läs mer om planerna för Saltsjöbanan.

  LÄS MER
 • Patrik Adebrant, systemingenjör

  2015-10-01 12:19 Patrik Adebrant

  Vi har nöjet att välkomna den erfarna systemingenjören Patrik Adebrant till oss på Stockholmskonsulterna. Patrik började arbeta med signalsystem för spårbunden trafik 1996 på Bombardier och har sedan dess haft olika roller inom området, som till exempel mjukvaruutveckling av ATP, förregling av ställverk-95 och senast inom teknisk projektledning (projektingenjör) till ERTMS-projektet Regional/Västerdalsbanan.

  LÄS MER
 • Soheila Bahramian, teknisk projektledare

  2015-09-14 13:24 Soheila Bahramian

  Vi är glada att välkomna den erfarna tekniska projektledaren Soheila Bahramian till oss på Stockholmskonsulterna. Soheila kommer närmast från Ericsson där hon bland annat arbetat som systemutvecklare, teknisk projektledare och linjechef. Tidigare har hon arbetat på Bombardier och har där varit involverad i utveckling och implementering av signalsystem för järnväg. Bland annat var hon systemansvarig för det första kommersiella ERTMS-systemet i Schweiz. Hon har även arbetat med utveckling och projektledning inom ATP och ATO, samt med Eurobalis.

  LÄS MER
 • Kerstin Ivarsson, säkerhetsstyrning

  2015-09-08 13:07 Kerstin Ivarsson

  Vi välkomnar vår nya säkerhetsstyrningsexpert Kerstin Ivarsson som i år återgått till att arbeta med järnväg efter ett antal år då hon huvudsakligen arbetat som läkare. Kerstin har tidigare arbetat med signalsystem i många år, med ställverk och inom transmission, med systemutveckling och verksamhetsutveckling. Men framförallt brinner hon för säkerhetsfrågorna, och hon älskar att utbilda och att dela med sig av sin kunskap.

  LÄS MER
 • Stockholmskonsulten Zoran i Köpenhamns maraton

  2015-09-04 12:53 Stefan Eklof

  Vår kollega Zoran förbereder sig inför Köpenhamns maraton i inlines i helgen. Han har åkt maraton ett antal gånger tidigare, bland annat i just Köpenhamn, och känner sig väl förberedd träningsmässigt. Förutom en veckas träningsläger i Danmark har han fått in ungefär fyra träningspass i veckan och dessutom styrketräning och löpning. Målet är att komma runt på 1.18. Hans största farhåga inför tävlingen ligger utanför hans kontroll, det riskerar nämligen att bli regn och blåst vilket är långt ifrån idealiskt väder för inlinesåkning. Vi önskar Zoran lycka till och håller tummarna för fint väder!

  LÄS MER
 • Testledning på H&M

  2015-08-18 16:10 Andreas Engstrom

  Andreas Engström från Stockholmskonsulterna har påbörjat ett nytt uppdrag på H&M. Andreas går in som testledare för system involverade i H&M:s kundlojalitetsprogram.

  LÄS MER
 • Förändringar i ansvaret för järnvägens trafikregler införs vid årsskiftet

  2015-06-25 14:39 Kerstin Ivarsson

  Efter den 1 januari 2016 kommer det övergripande ansvaret för järnvägens trafikregler att ligga på europanivå, och samtidigt kommer alla järnvägsföretag och infrastrukturförvaltare i Sverige att få ökat ansvar för trafikreglerna inom den egna verksamheten.

  LÄS MER
 • Stockholmskonsulterna involvert i 70 % av de svenske ERTMS-ombordsystemene

  2015-06-24 14:27 Stefan Eklof

  Store deler av det svenske og norske jernbanenettet vil bli utstyrt med ERTMS, som erstatter dagens ATC2-system. Dette betyr at et stort antall lokomotiver, vogner og øvrig rullende materiell til slutt må være utstyrt med ERTMS, og i Sverige fornyelsesraten vært relativt stabil de siste årene. Det som er gledelig for oss hos Stockholmskonsulterna er at vi har vært involvert og bidratt med spisskompetanse i ca 70% av disse installasjonene, hvor vi har bidratt med for eksempel kravdefinisjon, innkjøp, prosjektledelse, kjøretøytilpasning, sikkerhetssertifikater, godkjenning og adopsjon.

  LÄS MER
 • Trevlig sommar!

  2015-06-17 13:59 Stefan Eklof

  Vi på Stockholmskonsulterna önskar er alla en skön sommar!
  We at Stockholmskonsulterna wish you all a great summer!

  Sommarhälsning

  LÄS MER
 • Kurs - Att enskilt vistas i spår

  2015-06-16 15:34 Stefan Eklof

  Flera av våra anställda har i dag och i går gått kursen "Att enskilt vistas i spår", som ger behörighet att vistas i trafikerade spårområden under ledning av en skydds- och säkerhetsledare (SoS-ledare). Kursen innehåller bland annat grunderna kring risker och säkerhetsåtgärder samt studiebesök i spårområdet. Lärare var Mika Suorsa på Järnvägskonsulterna.

  LÄS MER
 • Testkoordinering på Trafikförvaltningen, Röda Linjen

  2015-06-08 09:42 Jens Pettersson

  Jens Pettersson från Stockholmskonsulterna är klar för ett nytt uppdrag på Trafikförvaltningen i höst där han går in som testkoordinator för signalsystem på Röda Linjens uppgradering. Uppgraderingen av signalsystemet innebär att man kan öka turtätheten med 25 procent. Dessutom har nya fordon av typen C30 köpts in, och dessa har plats för fler passagerare och har fler dörrar för effektivare av- och påstigning. De har även luftkonditionering och är förberedda för framtida helautomatisk drift.

  LÄS MER
 • ERTMS-uppdrag på Trafikverket

  2015-06-04 16:50 Hakan Alvegran

  Stockholmskonsulternas Håkan Älvegran kommer att påbörja ett uppdrag som specialist inom ERTMS level 2 i specifikationsteamet på Trafikverket. Uppdraget rör arbete med scenarier, krav, ändringshantering och testfall. Håkan har mångårig erfarenhet av test och ibruktagning av ERTMS-system.

  LÄS MER
 • Stockholmskonsulternas andel 70 % av svenska ERTMS-ombordsystem

  2015-05-13 15:03 Stefan Eklof

  Större delen av det svenska järnvägsnätet kommer att utrustas med ERTMS, vilket kommer att ersätta det nuvarande ATC2-systemet. Det betyder att ett stort antal lok, vagnar och arbetsfordon på sikt behöver utrustas med ERTMS och utrustningstakten har varit relativt stabil de senaste åren. Vad som är glädjande för oss är att vi har varit med och bidragit med specialistkompetens i cirka 70 % av dessa installationer, där vår långa erfarenhet och beprövade metodik har gett en kostnadseffektiv lösning för operatörer och fordonsägare.

  LÄS MER
 • We are hiring in the field of railway signalling

  2015-05-11 16:55 John Adolfsson

  We are seeing great opportunities ahead, and therefore need to staff up with more highly skilled people within rail technology. We believe that you have experience from at least one of the technical areas ATP, ATO, UTO, ERTMS, ETCS, STM, ATC2, CBTC, CTC, interlocking (M85, M95, M11) or vehicles. Your competence is within test, test management, development, project management, requirement engineering, system engineering, RAMS or quality.

  LÄS MER
 • Lars Blomqvist, nyanställd konsult

  2015-04-13 09:05 Lars Blomqvist

  Vi är glada över att presentera en ny medarbetare vid namn Lars Blomqvist. Hans digra cv innehåller så skilda roller som fjälljägare, sophämtare och säljare, men framför allt har han också mångårig erfarenhet som konsult och teknisk projektledare. Inom järnvägsbranschen har Lars arbetat mycket med signalsystem och teknisk uppgradering av fordon. Han brinner för gott ledarskap och har även undervisat inom området.

  LÄS MER
 • Testledaruppdrag på Trafikförvaltningen

  2015-02-26 08:40 Jens Pettersson

  Stockholmskonsulterna har påbörjat ett testledaruppdrag på Trafikförvaltningen, där vi nu har involverats i utvecklingen av ett trafikinformationssystem som är ett centralt nav för beslutsstöd inom organisationen. Stockholmskonsulternas Jens Pettersson är uppdragsansvarig.

  LÄS MER
 • We are hiring in the field of railway signalling

  2015-01-30 14:50 John Adolfsson

  We are seeing great opportunities ahead, and therefore need to staff up with more highly skilled people within rail technology. We believe that you have experience from at least one of the technical areas ATP, ATO, UTO, ERTMS, ETCS, STM, ATC2, CBTC, CTC, interlocking (M85, M95, M11) or vehicles. Your competence is within test, test management, development, project management, requirement engineering, system engineering, RAMS or quality.

  LÄS MER
 • Testmiljökoordinering på Ericsson

  2015-01-30 14:20 Nils-Erik Miller

  Testkonsulten Nils-Erik Miller har påbörjat ett uppdrag inom Ericssons LTE-organisation LMR. Uppdraget innebär att koordinera och effektivisera framtagandet av testmiljöer för interna kunder inom organisationen. Dessa hård- och mjukvarumiljöer används för testning av LTE-, GSM- och WCDMA-utrustning.

  LÄS MER
 • God jul och gott nytt år!

  2014-12-19 13:31 John Adolfsson

  Året är snart till ända och vi kan se tillbaka på ett händelserikt år för oss på Stockholmskonsulterna.

  Utvecklingen i den svenska järnvägsbranschen har präglats av att ERTMS-införandet i Sverige inte riktigt tagit fart, med södra stambanans försening som det tydligaste tecknet. Detta har fått många operatörer att avvakta utvecklingen.

  LÄS MER
 • Nytt informationsuppdrag

  2014-12-18 13:19 Stefan Eklof

  Stockholmskonsulterna har påbörjat ett uppdrag åt ett företag som arbetar med internationella elektroniska betalningslösningar. Informationskonsulten Stefan Eklöf ansvarar för uppdraget och arbetar med wiki-baserad interndokumentation av företagets digitala infrastruktur.

  LÄS MER
 • Testuppdrag på Spotify Soundtrack Your Brand

  2014-10-03 13:20 Marawan Abdelhady

  Spotify arbetar med att ta fram musikstreaminglösningar för företag under varumärket Soundtrack Your Brand. Deras app Spotify Enterprise innehåller funktioner som centralstyrning och schemaläggning av musik och finns för Windows, iOS och Linux. Vår testkonsult Marawan Abdelhady hjälper dem med testautomatisering.

  LÄS MER
 • Marknadsanalys åt KTH Innovation

  2014-09-05 15:13 Thomas Nieburg

  Stockholmskonsulterna har ett samarbetsavtal med Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Thomas Nieburg, ansvarig för affärsområdet Innovation Management, kommer på uppdrag åt KTH Innovation att genomföra en marknadsanalys åt ett av teknikprojekten. Uppdraget sker inom ramen för vår tjänst innovationsacceleratorn, som innebär att vi utvärderar och kommersialiserar uppfinningar på ett strukturerat sätt.

  LÄS MER
 • Nytt uppdrag inom Configuration Management på Ericsson

  2014-08-29 13:54 Jens Pettersson

  Efter ett längre testledaruppdrag på Saab Defence har vår konsult Jens Pettersson nu påbörjat ett uppdrag på Ericsson. Jens roll är att arbeta som CM på programvarusidan på en avdelning som utvecklar en gemensam miljö för IMS (Internet Media Subsystem). I ett senare skede kommer han även att vara delaktig i en migrering från ClearCase till GIT.

  LÄS MER
 • Nytt informationsuppdrag för Competella

  2014-06-11 14:10 Stefan Eklof

  Stefan Eklöf påbörjar ett uppdrag för Competella angående dokumentation av Microsoft Lync-baserade telefoniapplikationer.

  LÄS MER
 • Nytt uppdrag för Assa Abloy

  2014-05-12 13:46 Zoran Kataric

  Zoran Kataric påbörjar ett nytt uppdrag för Assa Abloy angående test av låssystemet Cliq.

  LÄS MER
 • Nytt uppdrag för Trafikverket

  2014-03-27 13:55 Dan Enberg

  Dan Enberg påbörjar inom kort ett nytt ERTMS-uppdrag för Trafikverket angående validering och utvärdering för mark- och ombordsystem på Haparandabanan.

  LÄS MER
 • Stockholmskonsulterna inleder ett samarbete med Svenska Uppfinnareföreningen

  2014-03-19 13:22 Thomas Nieburg

  Stockholmskonsulterna inleder ett samarbete med Svenska Uppfinnareföreningen. Stockholmskonsulterna har gedigen erfarenhet av att driva fram och realisera innovationer på ett strukturerat sätt och Svenska Uppfinnareföreningen organiserar ett stort nätverk av kreativa uppfinnare och småföretag.

  LÄS MER
 • Innovation Management - ny tjänst

  2014-03-14 15:47 Magnus Lille

  Är du uppfinnare eller arbetar i en organisation som behöver utveckla sin innovationsförmåga? Stockholmskonsulterna erbjuder nu en tjänst som vi kallar för Innovation Management.

  LÄS MER
 • Projektingenjör, specialist RAM/säkerhetsstyrning

  2014-03-11 10:01 John Adolfsson

  Vi söker en specialist inom RAM/säkerhetsstyrning i tågbraschen som tar plats i vår grupp för ERTMS/signalsystem.

  LÄS MER
 • Senior projektledare, tågsignalering

  2014-03-11 09:54 John Adolfsson

  Vi söker en senior projektledare som tar plats i vår grupp för ERTMS/signalsystem.

  LÄS MER
 • Teststrateg med ledaregenskaper

  2014-03-11 09:39 Magnus Lille

  Vi söker en teststrateg med ledaregenskaper som ska vara en nyckelspelare i vårt test- och verifieringsgäng.

  LÄS MER
 • Nytt ramavtal tecknat mellan Stockholmskonsulterna och Statens Haverikommision

  2014-03-04 10:26 Magnus Lille

  Stockholmskonsulterna tecknar nytt ramavtal med Statens Haverikommision för att bistå med Signaltekniska specialister i haveriutredningar gällande spårbunden trafik.

  LÄS MER

Ur twitterflödet